היי קולינרטיקה, אני הכי אוהבת להשתמש בקרש חיתוך עץ אבל הבנתי שהוא הכי פחות הגייני אז מה הכי עדיף מבחינה הגיינית?
סמדר
'''שף מאור נתן''' Changed status to publish אפריל 29, 2023
1 תשובה
התשובה נחלקת ל2:
- ככל שהסכין פחות פוצעת את הקרש אז נוצרים בקרש חיתוך פחות סדקים, וככל שיש פחות בקרש החיתוך סדקים אז יש פחות מקום להיווצרות חיידקים (“היתקעות”שלהם שם), וככל שיש פחות זה חיידקים שנתקעים שם הקרש חיתוך יותר הגייני.
- בנוסף, צריך גם לבחון את סוג הספיגה של הקרש חיתוך וגם את הידידותיות של הקרש לשטיפה במים. נניח קרש זכוכית ספיגה אפסית במים ומאוד קל לשטוף אותו, לכן מהבחינה הזו – יהיה יותר הגייני. לעומת זאת, קרש עץ ההפך מכך.
'''שף מאור נתן''' Changed status to publish ספטמבר 21, 2023