1 תשובה
היי, אני מניח שהתכוונת לריח חזק מידי של דג כי לדג יש ריח
התשובה שלי נחלקת ל 2:
- לדגים יש ריח של דגים וזה בסדר
- לדגים אסור שיהיה ריח מוגזם של דגים כי זה יכול להעיד על קלקול או אחסון לא נכון
ביאור ופירוט:
- דגים מפרישים נוזלים, ולכן צריך לנגב אותם מידי פעם בנייר סופג או מגבת. שאם לא כן, הנוזלים שהם מפרישים גורמים לקלקול והפרשת ריח רע בהמשך
- דג באופן טבעי שעכשיו דגנו אותו – הוא הכי טרי שיש, זה ברור שיש לו ריח של דג, הבעיה מתחילה מתי שהדג מפתח ריח חריף או חזק מידי וזה מעיד על אחסון בטמפרטורה לא נכונה או אי-הסרת הנוזלים. אחסון של דג בקירור תמיד עדיף בין 1 ל 4-5 צלזיוס מקסימום. כאשר האידאלי ביותר לשאוף ל 2-3 מעלות. את זה ניתן להשיג בכיוון המקרר לטמפרטורות נמוכות. הבעיה עם זה שזה עלול לפגום במוצרים אחרים כגון ירקות. לכן הפתרון הכי טוב זה לרכוש דג ולצרוך אותו באותו היום או “גג” למחרת. ובתנאים ביתיים עדיף שיהיה מעל שקית עם קרח במקרר. אפשר פשוט לבקש מחנות הדגים קצת קרח (זה בחינם אז למה לא? :)) ואז במקרר הביתי שלך הדגים יהיו בטמפרטורה של 2-3 מעלות כמו שרצוי.
בהצלחה
מאור
'''שף מאור נתן''' Changed status to publish מאי 23, 2024