אהלן שפים
יש לי כמה יינות יישנים ששמרתי ופתחתי אותם ויש להם טעם קצת חמוץ אבל בסדר. איך אני יודע אם הם מקולקלים?
'''שף מאור נתן''' Changed status to publish מאי 1, 2023
1 תשובה
אהלן, כמה סימנים שמעידים על זה שיין מקולקל:
- טעם חמוץ (בכל זאת חומץ יין נעשה מיין שהחמיץ :))
- צבע חום או נוטה לחום
- צבע עכור וטקסטורה לא הומגנית
- ככל שהיין יישן יותר כך הסבירות שהוא מקולקל גבוהה יותר – כי ככל שהיין יישן יותר היו צריכים להקפיד היטב על השימור שלו בתנאים אופטימליים
- ככל שיש ספק לגבי יין, עדיף לא לשתות ממנו כי קלקול של יין אמנם לא יגרום לקלקול קיבה אך יגרום לתחושת טעם לא נעימה
'''שף מאור נתן''' Changed status to publish דצמבר 28, 2023