איך אפשר לדעת איזה בשרים מתאימים לבישול ארוך ואיזה לא מתאימים לתבשילים?
בברכה
יעקב
''''''שף מאור נתן'''''' סטטוס שונה ל - פורסם 29/04/2023
1 תשובה
נתחים מומלצים לבישול ארוך:
שלום, בגדול יש כ 20 סוגי נתחים שצריך ללמוד אותם ומה מותאם לבישול ארוך ומה לקצר, אבל אתן לך כלל אצבע לדעת מה לבישול ארוך ומה לקצר. ככל שמדובר בחלק נייח – נניח אזור הבטן או הגב הפנימי כמו פילה, סינטה, אנטריקוט – אז זה נתח שמתאים לצלייה קצרה.
ואם זה נתח נייד – כמו רגליים, כתפיים, צוואר, חזה, ירך וחלקים כאלו שהם בפעילות ניידת כל הזמן אז הם יהיו קשים לאכילה ולכן צריכים בישול ארוך כי יש להם ריקמת שריר קשה יותר.
הנה כמה דוגמאות לבשר לבישול ארוך:
- כתף (Chuck):
- מתאים לנתחי קדירה, צלי או גולאש.
- בעל כמות שריר ושומן ורקמות חיבור מושלמות שמעניקות טעם עשיר.
- אוסובוקו (Shank):
- נתח הכולל עצם עם מח עצם, שמתמוסס במהלך הבישול ומוסיף טעם מדהים לרוטב.
- בריסקט (Brisket):
- נתח חזה מושלם לצלי, עם שומן שמגן עליו מבפנים ושומר אותו עסיסי.
- שריר קדמי או אחורי (Shin):
- עשיר בג’לטין, מה שהופך אותו לאידיאלי למרקים ותבשילים.
- זנב שור (Oxtail):
- נתח עמוס שרירים ושומן ורקמות שמתמוססים לבשר רך ורוטב קטיפתי.
בהצלחה
''''''שף מאור נתן'''''' סטטוס שונה ל - פורסם 25/01/2025