- אוגוסט 29, 2021
- by '''שף מאור נתן'''
- 0 לייק
- 0 / 5
- Cuisine: צרפתי
- Difficulty: Medium
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן בישולשעה אחת
-
סועדים5
-
צפיות292
מתכון קראסט סינטה צרובה בזרעי תבלין
קראסט סינטה היא מנת בשר מקטגוריית המנות הראשונות ודומה מאוד לרוסטביף סינטה היישן והטוב אך בגרסה מודרנית וטעימה להפליא.
על מנת להכין קראסט סינטה צרובה יש להכין תחילה מרינאדה לבשר צלוי בסגנון צרפתי ולהשרות את נתחי הסינטה על פי הוראות המתכון המובא בהמשך.
Ingredients
קראסט סינטה
Directions
המתכון של קראסט סינטה נחלק לכמה שלבים אך בינהם 3 שלבים עיקריים: בשלב הראשון צריך להשרות את נתח הסינטה במרינאדה, בשלב השני לצרוב את הסינטה ובשלב השלישי לצלות אותה בתנור למספר דקות.
בשלב הראשון של המתכון לקראסט סינטה יש ללחוץ על התמונה של המרינאדה ולהגיע למתכון של מרינאדה לבשר צלוי בסגנון צרפתי. במתכון מפורטים המרכיבים ואופן הכנה המדויק של מרינאנדה לבשר צלוי ובמקרה שלנו הסינטה. (ניתן דרך שורת החיפוש "מתכון מרינאדה לבשר צלוי בסגנון צרפתי)
לחתוך את נתחי הסינטה ל5 נתחים של 120 גרם כל אחד ולשים אותם בקערת ערבוב. לשים בקערה 5 כפות מהמרינאדה ולערבב היטב, להניח במקרר שעה אחת.
לצפות את נתחי הסינטה בתערובת זרעי התבלין ולחמם מחבת ולשים בה 1/4 כוס שמן קנולה.
כשהמחבת והשמן חמים מספיק, לצרוב את נתחי הסינטה דקה אחת בכל צד * 4 צדדים. ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות צלזיוס ל 4 דקות בלבד (רצוי לעבוד עם טיימר)
להניח את נתחי הסינטה על תבנית צוננת ולהכניס למקרר למשך 30 דקות על מנת לעצור את הצלייה באופן מיידי.
לחתוך את נתחי הסינטה לפרוסות בעובי של 3 מ"מ ולסדר אותם בצלחת הגשה.
לבזוק מעל נתחי הסינטה כמה שיני שום קונפי, המתכון נמצא בלחיצה על התמונה של השום קונפי או בשורת חיפוש המתכונים "מתכון שום קונפי". בנוסף, לבזוק משמן של השום קונפי מעל נתחי הסינטה ולפזר קצת מלח גס.
אפשר לקשט גם בעירית קצוצה, בצל ירוק קצוץ ומיני גרנישט נוספים ומתאימים.
'''שף מאור נתן'''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב
מתכון קראסט סינטה
Ingredients
קראסט סינטה
Follow The Directions
המתכון של קראסט סינטה נחלק לכמה שלבים אך בינהם 3 שלבים עיקריים: בשלב הראשון צריך להשרות את נתח הסינטה במרינאדה, בשלב השני לצרוב את הסינטה ובשלב השלישי לצלות אותה בתנור למספר דקות.
בשלב הראשון של המתכון לקראסט סינטה יש ללחוץ על התמונה של המרינאדה ולהגיע למתכון של מרינאדה לבשר צלוי בסגנון צרפתי. במתכון מפורטים המרכיבים ואופן הכנה המדויק של מרינאנדה לבשר צלוי ובמקרה שלנו הסינטה. (ניתן דרך שורת החיפוש "מתכון מרינאדה לבשר צלוי בסגנון צרפתי)
לחתוך את נתחי הסינטה ל5 נתחים של 120 גרם כל אחד ולשים אותם בקערת ערבוב. לשים בקערה 5 כפות מהמרינאדה ולערבב היטב, להניח במקרר שעה אחת.
לצפות את נתחי הסינטה בתערובת זרעי התבלין ולחמם מחבת ולשים בה 1/4 כוס שמן קנולה.
כשהמחבת והשמן חמים מספיק, לצרוב את נתחי הסינטה דקה אחת בכל צד * 4 צדדים. ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות צלזיוס ל 4 דקות בלבד (רצוי לעבוד עם טיימר)
להניח את נתחי הסינטה על תבנית צוננת ולהכניס למקרר למשך 30 דקות על מנת לעצור את הצלייה באופן מיידי.
לחתוך את נתחי הסינטה לפרוסות בעובי של 3 מ"מ ולסדר אותם בצלחת הגשה.
לבזוק מעל נתחי הסינטה כמה שיני שום קונפי, המתכון נמצא בלחיצה על התמונה של השום קונפי או בשורת חיפוש המתכונים "מתכון שום קונפי". בנוסף, לבזוק משמן של השום קונפי מעל נתחי הסינטה ולפזר קצת מלח גס.
אפשר לקשט גם בעירית קצוצה, בצל ירוק קצוץ ומיני גרנישט נוספים ומתאימים.
Leave a Review