לאחר מחקר מעמיק בעקרונות הבישול של שפים, עבודה במסעדות מישלן, ועשור של חקירה אינטנסיבית אחר הסודות החשובים ביותר – הספר “סודות השפים” מביא לך הצצה נדירה לעולם הקולינרי: נוסחאות חדשניות, טכניקות פרקטיות וטיפים שישדרגו אותך לבשלן טוב יותר או לשף מקצועי מדויק יותר.
כולם רוצים לדעת לבשל כמו שפים מקצועיים, אבל רבים בטוחים שזה קשה מדי או מסובך מדי. בספר הזה תיחשף לשיטות ולסודות המשותפים לרוב השפים המצליחים בעולם – בדרך פשוטה וברורה שתוכל ליישם כבר מהבישול הבא.
האמת? זה לא משנה אם אתה שף מנוסה או חובב בישול מושבע – הספר הזה יכפיל (לפחות) את יכולות הבישול שלך. ולא, זה לא רק בזכות הטיפים שתלמד, אלא בזכות ההבנה העמוקה שתפתח: מה המכנה המשותף לכל שף שיודע לבשל טעים, מהם המאפיינים והדרישות בכל מנה, ומה עומד מאחורי החשיבה – הרבה לפני שהטעם מגיע לצלחת.
הספר מבוסס על עשרות מקרי בוחן מעולם השפים, ציטוטים מעוררי השראה, סודות מהמטבחים הנחשבים בעולם, ספרי הבישול החשובים ביותר וגם נוסחאות פרקטיות מהניסיון שצברתי בעצמי. כל אלה יחד ייקחו את כישורי הבישול שלך לשלב הבא, בלי יוצא מן הכלל.
ולסיום – על קצה המזלג: תגלה מי הם השפים המשפיעים ביותר בעולם ולמה, ותיחשף ל”נוסחת רבעי השף” – נוסחה חדשנית שמחלקת את עולם השפים לארבעה סוגים בסיסיים וממנה נגזרים 16 טיפוסי שפים שונים, עם היתרונות והחסרונות של כל אחד. ככה תוכל לזהות איזה סוג שף אתה היום, ואיזה סוג שף תרצה להפוך להיות.
לאחר מחקר מעמיק בעקרונות השפים לבישול מוצלח, עבודה במסעדות מישלן, ועשור של חקירה אינטנסיבית אחר הסודות החשובים ביותר – בספר “סודות השפים” מחכה לך הצצה נדירה לעולם הקולינרי: נוסחאות חדשניות, טכניקות ייחודיות וטיפים שישדרגו אותך פי כמה – בין אם אתה בשלן חובב או שף מקצועי.
כולם רוצים לדעת לבשל כמו שפים מקצועיים, אבל רוב האנשים חושבים שזה מורכב או מסובך מדי.
בספר “סודות השפים” נחשפים לראשונה הסודות והשיטות המשותפות לשפים המצליחים ביותר בעולם – בצורה ברורה, ישירה ויישומית.
לא משנה אם אתה שף מנוסה או בשלן ביתי – הספר הזה יכפיל את היכולות שלך במטבח (לפחות).
ולא, זה לא רק בגלל טיפים וטריקים חדשים – אלא בזכות ההבנה מה באמת עומד מאחורי החשיבה של השפים: המכנה המשותף לכולם, הדרישות שהם מציבים לכל מנה, ומה קובע אם מנה תהיה “בסדר” או יצירת אומנות קולינרית.
הספר נבנה על בסיס עשרות מקרי בוחן מעולם השפים, ציטוטים נדירים מהטובים ביותר, ספרי בישול קלאסיים ומודרניים, ונוסחאות קולינריות שנבדקו בניסיון אישי.
כל אלו ישדרגו את יכולות הבישול שלך ב־100% ויאפשרו לך סוף סוף להבין איך שפים מקצועיים באמת עובדים.
בספר תגלה מי הם השפים המשפיעים ביותר בעולם – ומה הופך אותם לבלתי ניתנים לעצירה.
תיחשף ל “נוסחת רבעי השף” – נוסחה שמחלקת את השפים לארבעה סוגים בסיסיים, יוצרת מתוכה 16 טיפוסי שפים שונים, וחושפת את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם.
זהו ידע שיאפשר לך לזהות איזה סוג שף אתה – ואיך למנף את זה כדי להיות גרסה משודרגת של עצמך במטבח.
"הספר שלך ממש מעניין! תוכן איכותי מאוד ואני בדף 50 ובינתיים נהנה ומרגיש שזה יצר לי עולם חדש שלא ידעתי לפניי.
"מאור רציתי להגיד לך שמאוד אהבתי את הספר ועכשיו אני ניגשת ליישם אותו זה מרגיש לי שהנקודות והטיפים שם צצים לי במוח לפניי כל החלטה במסעדה"
יין המתיישן בתנאים אופטימליים, נעשה משובח יותר ויקר יותר. לכן, אחד הסודות של השפים הוא לרכוש יינות כשהם זולים עכשיו, כדי שהם יהיו יקרים בהמשך וככל ונרצה לפתוח מסעדה טובה או בר, אז יהיה לנו יינות יקרים מאוד למכור וזו יכולה להיות גם עסקה רווחית מאוד
שף טוב זה כימאי טוב. כך אמר גדול השפים מהחלוצים של המטבח המקצועי "השף אוגוסט אסקופייה" כתב בסיפרו במאה ה 19 שככל וטבח לומד יותר על כימייה כך הסיכוי שלו להבין את הקולינריה ולהיות טבח ושף - גדולים יותר. בספר סודות השפים הנושא הזה מורחב.
כשרוצים קונספט של מסעדה עם סיכויי הצלחה גדולים חייבים להיות ממוקדים בסוג מטבח אחד ולא תערובת של כמה סוגים. אבל, אפשר גם להוסיף טוויסטים ממטבחים אחרים אבל חייב שזה יתבסס על מטבח "משפיע" 1 מסוים. נניח - המטבח הצרפתי עם נגיעות יפניות.
אני לא יודע אם שמת לב, אבל שווי הבונוסים שמקבלים על הרשמה לקורס שווה לפחות כפול 2 מהמחיר של הספר. וזה נטו כי חשוב לי שתשפר משמעותית את יכולות הבישול שלך.
תוכן עניינים ספר סודות השפים
אני מאור נתן שף מסטר מטעם האוניברסיטה העברית. ב 20 שנים האחרונות יצאתי למסע קולינרי במסעדות יוקרה בישראל ובחו”ל וחלקם היו מכוכבות משליין.
למדתי המון על המטבח המקצועי – זה שמהווה קונצנזוס למעל 90% מהשפים המצליחים בעולם ולאחר שנים רבות של עבודה עם שפים מובילים בעולם כמו Daniel Boulud מניו יורק ושפים מוכשרים כאן בישראל, הקמתי את העסק הפרטי שלי ארוחות שף ואירועי בוטיק ב 2011 , ב2023 הקמתי את בלוג אוכל “קולינרטיקה” המקצועי המוביל בישראל – כתבתי את ספר סודות השפים לבישול שעוזר לטבחים ושפים לקבל תובנות שעוזרות בבישול.
הספר כולל המון טיפים חשובים לטבח ולשף וכמובן גם לחובב הבישול שרוצה להעמיק והבין איך שפים מצליחים מבשלים.
אני בטוח שהספר יעזור לך המון וישדרג את היכולות הקולינריות שיש לך היום – בכמה רמות (התחייבותי הצנועה – לפחות כפול 2) ומאחל לך המון הצלחה בנושאים הקולינריים שלך!
דרך אגב, למי שרוכש את הספר (וגם למי שלא..) יש גישה תמיד במערכת השאלות ותשובות שלנו באתר כך שאם נתקלת בשאלה בבישול אפשר תמיד לעזור